''Regret foarte profund decizie luata'' de SUA de a se retrage din Siria, a spus Macron in timpul vizitei pe care o efectueaza in Ciad, adaugand ca ''un aliat trebuie sa fie de incredere si sa se coordoneze cu ceilalti aliati''.
Liderul de la Elysee l-a laudat in acest context pe secretarul american al apararii Jim Mattis, care a demisionat a doua zi dupa decizia lui Trump de a retrage trupele americane din Siria, Macron multumindu-i lui Mattis pentru ca a fost ''un interlocutor de incredere''.

''A fi aliat inseamna sa lupti umar la umar'', a indicat presedintele francez, inainte de a afirma ca aceasta este exact ceea ce Franta face impreuna cu Ciadul in lupta impotriva gruparilor jihadiste din zona Sahelului si a Saharei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.