Cangurul care a devenit celebru pe internet gratie musculaturii sale, dand impresia ca ar fi muncit din greu la sala, a murit de batranete, transmite DPA.

Avand o greutate de 89 de kilograme si o inaltime de peste doi metri, marsupialul a incetat din viata la varsta de 12 ani, noteaza reprezentantii sanctuarului dedicat cangurilor din orasul australian Alice Springs (centru).

"Roger a dus o viata minunata si a fost iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Te vom iubi mereu si iti vom duce dorul, Roger", au mentionat acestia intr-o postare pe Facebook, postand si o fotografie realizata cu cateva zile inainte de a deceda.

Animalul a devenit cunoscut in urma aparitiei unei imagini in care deforma o galeata din metal. Poza a devenit imediat virala in anul 2015.

De atunci el a castigat aproximativ 900.000 de fani pe Instagram si inca o jumatate de milion pe Facebook. In 2017, Roger a fost recunoscut drept unul dintre cele mai faimoase zece animale la nivel mondial, conform stirileprotv.ro.

"Acum zece ani am construit acest sanctuar pentru a-l gazdui pe Roger ... si doua dintre partenerele sale, - Ella si Abigail. L-am construit pentru ca ei sa aiba un loc unde sa traiasca", a spus managerul sanctuarului, Chris Barnes.

Cangurul incepuse sa sufere de artrita si sa aiba probleme cu vederea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.