Un seism puternic cu magnitudinea de 6,4 a fost inregistrat vineri dimineata in largul Greciei, la 35 kilometri sud-vest de satul Lithakia, in insula turistica Zakynthos, din Marea Ionica, provocand daune, conform primelor informatii, a anuntat Observatorul din Atena, relateaza AFP.

Potrivit site-ului institutului geologic american USGS, care a anuntat prima data acest cutremur, cutremurul a avut o magnitudine de 6,8.

Reteaua electrica a fost partial afectata si au fost cauzate pagube de alunecari de teren, a indicat presa locala.

Epicentrul cutremurului s-a situat la o adancime de 16 kilometri, potrivit US Geological Survey, si a fost simtit in Grecia, Malta, Albania, in sudul Italiei si de-a lungul coastei de vest a Turciei, potrivit dpa.

"A fost un cutremur major. Nu au fost insa raportate pagube majore. Si nici nu s-au inregistrat raniti", a declarat primarul din Zakynthos, Pavlos Kolokotsas postului de radio local.

Totusi, mass-media locale indica aparitia de fisuri pe faleza de-a lungului portului din Zakynthos. O manastire de pe mica insula Strofadi a fost de asemenea afectata, potrivit postului local de radio ERT.

Multa lume a fost trezita din somn de zguduitura cutremurului produs vineri la ora 2 dimineata si a fugit in strada, sau in parcuri. Scolile vor fi inchise vineri pentru ca echipele de experti sa evalueze eventualele pagube produse cladirilor.

Marea Ionica este o regiune afectata frecvent de cutremure. In 1953, un cutremur major cu magnitudinea de 7.2 pe Richter a provocat moartea a aproximativ 500 de persoane si distrugerea mai multor orase din insulele Kefalonia si Zakynthos.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.