Ingrijitorii de la gradina zoologica din Hampshire, Marea Britanie, sarbatoresc venirea pe lume a unui pui de zebra Grevy, o specie protejata, relateaza marti Press Association.

Femela pe nume Imogen a nascut puiul de sex feminin la primele ore ale zilei de vineri in zona expozitiei in aer liber ''Wild Explorers'', starea de sanatate a celor doua animale fiind ''foarte buna'', dupa cum au precizat ingrijitorii de la Marwell Zoo.

Puiul nou-nascut, care nu a primit inca un nume, este cel de-al optulea exemplar de zebra Grevy de la gradina zoologica si este primul pui conceput de masculul Fonzy.

''Imogen are grija foarte bine de puiul ei. Este minunat sa o vedem explorand noul mediu de la ''Wild Explorers'', unde punem accentul activitatea de conservare pe care o desfasuram in Africa. Noul sosit este o adaugire foarte importanta si binevenita in cadrul programului de inmultire a speciilor amenintate cu disparitia'', a declarat Ian Goodwin directorul colectiei de copitate din cadrul gradinii, potrivit Agerpres.

La sfarsitul anilor '70 numarul exemplarelor de zebra Grevy care traiau in salbaticie era de 15.000. In prezent, se estimeaza ca mai exista doar 2.800 de exemplare.

Declinul drastic al acei specii a fost pus pe seama schimbarilor climatice, a pierderii habitatului si a competitiei din ce in ce mai acerbe cu animalele domestice.


''Din 2003, Marwell Wildlife colaboreaza cu parteneri din nordul Kenyei pentru conservarea zebrei Grevy. Avem o echipa formata din biologi si cercetasi care lucreaza pe teren, esentiali in crearea unei strategii nationale pentru conservarea speciei'', a mai spus Goodwin.

Zebra Grevy este cel mai mare ecvideu din salbaticie si face parte din grupul de mamifere care mai include calul si magarul.

Zebrele Grevy traiesc in libertate in zonele de tufaris semi-aride din Etiopia si nordul Kenyei si sunt bine adaptate conditiilor vitrege, acestea putand rezista fara sa bea apa doua pana la cinci zile.

Citeste si:
Alimentația puiului de câine: Ce trebuie să știi?
Alimentația puiului de câine:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.