Premierul bulgar Boiko Borisov a asigurat vineri ca politia a luat toate masurile necesare pentru a impiedica orice confruntare la Ruse si ca fortele de ordine au o prezenta solida in doua cartiere ale orasului locuite preponderent de romi, dupa asasinarea, saptamana trecuta, a ziaristei Viktoria Marinova, informeaza BTA si Focus.

Tanarul bulgar arestat dupa moartea ziaristei, Severin Krasimirov, locuia la o matusa intr-unul din aceste cartiere unde multi localnici se prezinta drept musulmani de origine turca.

Intr-o intalnire vineri cu presa, premierul Borisov (GERB, conservator) a facut apel la evitarea oricaror actiuni susceptibile sa duca la escaladarea tensiunilor etnice, adaugand ca nu se teme de astfel de tensiuni si ca atat romii, cat si bulgarii comit infractiuni.

La randul ei, lidera Partidului Socialist Bulgar (de opozitie), Kornelia Ninova, i-a indemnat pe politicieni si media sa faca tot posibilul pentru a impiedica cresterea tensiunilor etnice la Ruse, scrie Agerpres.

Intrebata daca Bulgaria ar trebui sa primeasca scuze de la politicienii europeni pentru reactia lor initiala la crima, Ninova a subliniat ca trebuie sa se analizeze de ce s-a produs aceasta reactie. "Raspunsul este - neincredere. Bulgarii nu au incredere in institutii, iar politicienii straini nu au probabil incredere in capacitatea institutiilor de a face fata problemelor", a spus ea, mentionand ca reactiile strainilor au aratat cum este perceputa Bulgaria peste hotare si ca trebuie facute eforturi pentru a schimba aceasta atitudine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.