Presedintele USR Dan Barna a declarat miercuri ca discursul premierului Viorica Dancila din plenul Parlamentului European a fost un adevarat spectacol de teatru absurd in care a prezentat o realitate paralela.

"S-a prezentat o realitate paralela, asa cum ii place domnului Dragnea sa spuna, si este foarte trist, pentru ca politicienii Europei apara democratia din Romania in locul asa-numitilor politicieni, le-as spune politruci, ai statului roman, unii dintre ei europarlamentari, altii reprezentand Guvernul. Este ingrijorator faptul ca democratia din Romania a ajuns sa fie aparata la nivel guvernamental de catre alti politicieni ai Europei, cei care sunt obisnuiti cu valorile, cu democratia, cu tot ceea ce inseamna dezvoltare politica. A fost, practic, un adevarat spectacol de teatru absurd sa o urmarim pe doamna Dancila si declaratiile pe care le-a facut", a afirmat Barna, la Palatul parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca din partea Comisiei Europene s-a cerut Romaniei respectarea statului de drept, respectarea independentei justitiei, respectarea recomandarilor Comisiei de la Venetia.

"Suntem intr-o familie europeana care functioneaza pe niste reguli democratice, din nefericire pentru Liviu Dragnea, si aceste reguli spun ca daca ai niste recomandari de la institutii specializate in acest domeniu, cum este cazul Comisiei de la Venetia, e de dorit si de asteptat sa respecti aceste reguli pentru a ramane membru al familiei europene. Insa noi insistam, si acesta a fost si avertismentul pe care l-am primit si astazi, sa ne asezam la coada, alaturi de Polonia si Ungaria, si sa mergem spre acest model de autocratie, acest model de extragere din familiile europene, drum care este foarte toxic pentru Romania. Pentru Liviu Dragnea si PSD poate Romania nu ar mai trebui sa fie in UE, dar pentru restul Romaniei acesta este un scenariu catastrofic, de aceea acest Guvern trebuie sa plece", a subliniat Barna.

Liderul USR a mai spus ca in momentul de fata nu este niciun dubiu ca Mecanismul de Cooperare si Verificare ramane "un instrument necesar".

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.