Bilantul deceselor confirmate pe insula indoneziana Sulawesi in urma puternicului cutremur de saptamana trecuta si a tsunamiului care i-a urmat a crescut la 1.407 morti, a informat miercuri Agentia nationala pentru gestionarea dezastrelor, citata de Reuters.

Peste 2.500 de persoane au suferit leziuni grave dupa producerea, vinerea trecuta, a doua seisme dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea 7,5 si a declansat un tsunami, a precizat Agentia.

Autoritatile depun in continuare eforturi pentru a-i gasi si ajuta pe supravietuitori. ''Ne asteptam ca numarul (victimelor) sa creasca in continuare'', a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Agentiei, Sutopo Purwo Nugroho, citat de DPA.

Bilantul anterior, comunicat marti, indica 1.347 de morti, cel putin 113 persoane date disparute si peste 61.000 de sinistrati.

Cele mai multe victime s-au inregistrat in orasul Palu, capitala provinciei centrale din Sulawesi. Amploarea dezastrului nu a fost inca evaluata in alte zone afectate precum Donggala si Sigi.

Presedintele indonezian Joko Widodo a autorizat luni primirea ajutoarelor internationale. Cel putin 26 de tari si-au oferit ajutorul, potrivit oficialilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.