Bilantul victimelor cutremurului urmat de un tsunami, in urma cu aproape cinci zile, pe Insula indoneziana Sulawesi, a crescut la 1.234 de morti

Bilantul cutremurului si valului tsunami care au lovit saptamana trecuta insula indoneziana Sulawesi a ajuns la 1.234 de morti, fata de 844 indicati anterior, anuntat marti Agentia nationala pentru gestionarea dezastrelor, citata de DPA si AFP.

Cel putin 799 de persoane au fost ranite, iar alte 99 figureaza ca disparute, a adaugat Sutopo Nugroho, precizand totodata ca peste 61.000 de persoane au fost stramutate.

Cele mai multe victime au fost inregistrate in localitatea Palu de pe coasta de vest a insulei Sulawesi, cu o populatie de 350.000 de locuitori.

Cadavrele a zeci de tineri au fost recuperate dintre ruinele unei biserici distruse de o alunecare de teren pe insula indoneziana Sulawesi, unde se intensifica eforturile internationale pentru ajutarea celor circa 200.000 de victime ale cutremurului urmat de tsunami, a informat AFP.

Marti, Crucea Rosie a anuntat ca a facut o descoperire macabra intr-o biserica din centrul insulei: "In total, 34 de cadavre au fost descoperite de echipa de salvare", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a Crucii Rosii, Aulia Arriani.

Anterior, 86 de tineri care participau la o tabara de studiere a Bibliei in Centrul de Formare al Bisericii din Jonooge fusesera dati disparuti. Soarta celor ale caror cadavre nu au fost recuperate nu a fost precizata pe moment.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.