Eforturile guvernelor de a-i respinge pe straini nu rezolva criza migratiei si nu fac decat sa cauzeze ostilitate, a declarat luni noul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, potrivit dpa.

"Este in interesul fiecarui stat sa adopte politici migrationiste care se bazeaza pe realitate, nu pe panica", a spus luni Michelle Bachelet, fosta presedinta a Chile, la Consiliul ONU pentru drepturile omului la Geneva, in primul sau discurs de la preluarea functiei la 1 septembrie, informeaza Agerpres.

In calitatea de nou comisar al ONU pentru drepturile omului, ea a criticat constructia de ziduri la frontiere, separarea familiilor de migranti si instigarea la ura impotriva migrantilor.

"Astfel de politici nu ofera nimanui solutii pe termen-lung - ci doar mai multa ostilitate, mizerie, suferinta si haos", a spus Michelle Bachelet.

Desi nu a oferit exemple concrete in discursul rostit, o varianta mai lunga a interventiei sale, care a fost trimisa Consiliului, evidentiaza tari precum SUA, Ungaria si Italia.

La 1 septembrie, Michelle Bachelet a preluat aceasta functia de la diplomatul iordanian la ONU Zeid Ra'ad Al Hussein, care a ramas cunoscut pentru abordarea sa dura fata de unele dintre aceste tari.

Michelle Bachelet a optat luni pentru un ton mai putin combativ, transmitand Consiliului ca se va lupta pentru drepturile omului, dar ca va asculta in acelasi timp si guvernele.

Tarile ar trebui sa vada in drepturile omului un instrument pentru dezvoltare economica si de combatere a extremismului violent, a mai spus ea.

"Prin construirea accesului la toate drepturile omului o societate devine mai puternica si mai capabila sa reziste socurilor imprevizibile", a adaugat Michelle Bachelet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.