Papa Francisc a condamnat miercuri divortul, care, potrivit lui, "a devenit o moda", cand ideal ar fi ca familiile sa ramana "unite", in cadrul Audientei generale desfasurate in piata Sf.Petru, relateaza EFE.

"Este o moda, in reviste se poate citi ca cineva a divortat... dar va rog, este un lucru neplacut. Am respect pentru tot, dar ideal nu este divortul, separarea, distrugerea familiei. Idealul pentru o familie este sa ramana unita", a spus papa.

Suveranul pontif a profitat de Audienta generala de miercuri pentru a rememora vizita sa in Irlanda, prilejuita de cea de-a IX-a Intalnire Mondiala a Familiilor, scrie Agerpres.

"Dificultatile si problemele cu care se confrunta familiile nu pot submina importanta institutiei familiei pentru societate, pentru omenire, sau sa puna in chestiune nevoia umana fundamentala de iubire durabila", a subliniat Sfantul parinte.

Papa a subliniat ca "dragostea in casnicie este un dar de la Dumnezeu, care trebuie cultivat in fiecare zi prin dialog, prin timpul petrecut impreuna, cu tandrete".

El a subliniat totodata importanta "comunicarii intre generatii si rolul bunicilor in consolidarea legaturilor de familie si in transmiterea credintei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.