Presedintele american Donald Trump a devenit tinta ironiilor dupa ce, in cursul unei vizite la un spital de copii din Ohio, a colorat incorect drapelul Statelor Unite, adaugand, in mod inexplicabil, o dunga albastra pe versiunea sa a bine-cunoscutului 'Stars and Stripes', scrie cotidianul The Independent, in editia online de duminica.

Presedintele a fost fotografiat in timp ce adauga o dunga albastra suplimentara in loc sa coloreze corect cele 13 dungi alternative albe si rosii, reprezentand cele 13 colonii initiale de pe continentul american.

Trump a fost acuzat de ipocrizie dupa ce i-a atacat pe jucatorii din NFL, liga national de fotbal american, pentru lipsa de respect fata de drapel si pentru ca au ingenuncheat in timpul intonarii imnului inaintea meciurilor. De asemenea, a devenit virala o imagine cu Trump imbratisand steagul national dupa un discurs in care a atacat imigratia ilegala.

'Dungile drapelului american sunt rosii si albe. Trump ar trebui sa stie asta, avand in vedere criza de nervi pe care o face cand cineva ingenuncheaza la un meci de fotbal ''aratand lipsa de respect fata de drapel''', a reactionat activista si muziciana Holly Figueroa O'Reilly.


Utilizatori ai Twitter s-au grabit sa sugereze ca presedintele incerca de fapt sa coloreze steagul Rusiei, compus din trei dungi orizontale alba, albastra si rosie, in contextul in care FBI ancheteaza legaturile echipei sale de campanie cu Rusia inaintea alegerilor din 2016.

Fotografia cu sesiunea de colorat a presedintelui a fost postata pe Twitter pentru prima data de ministrul sanatatii si al serviciilor sociale, Alex Azar.


Linia albastra in plus a fost repede observata de internauti, utilizatorii de Twitter lansandu-se in speculatii daca a fost o simpla greseala sau un gest deliberat al presedintelui.

Unii au remarcat asemanarea cu steagul Rusiei si cu cel al Olandei. O teorie alternativa a fost aceea ca Trump a transmis un mesaj codificat despre senatorul John McCain cu cateva zile inainte de decesul acestuia. S-a mai spus, de asemenea, ca Trump a parut sa incerce sa-l imite pe copilul aflat langa el la masa.

In realitate, ar fi fost mai simplu pentru presedinte sa se uite la insigna cu drapelul american pe care o purta la reverul hainei.

Aceasta noua controversa vine dupa o saptamana dificila pentru Trump, cand fostul sau director de campanie, Paul Manafort, a fost condamnat pentru frauda, fostul sau avocat Michael Cohen a pledat vinovat pentru cumpararea tacerii unor femei cu care miliardarul ar fi intretinut relatii sexuale, si mai multi apropiati ai sai au primit imunitate din partea procurorilor in schimbul marturiei in acest caz.

Citeste si:
Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimarea jurnalistei E....
Donald Trump, găsit vinovat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.