Cei doisprezece baieti dintr-o echipa de fotbal de juniori, si antrenorul lor, eliberati dintr-o pestera inundata din Thailanda in urma unei dificile misiuni de salvare urmarita de persoane din intreaga lume, vor fi externati saptamana urmatoare, a anuntat sambata ministrul Sanatatii din aceasta tara, Piyasakol Sakolsatayadorn, citat de agentiile Reuters si DPA.

''Vom avea nevoie de cooperarea media in perioada in care baietii si familiile lor se reacomodeaza cu viata de zi cu zi'', a declarat reporterilor ministrul Sanatatii. ''Ii pregatim pentru atentia pe care o vor primi din partea presei'', a adaugat el.

Oficialul a declarat reporterilor ca starea de sanatate a baietilor s-a imbunatatit. Dupa ce au fost scosi din grota, unii dintre ei au fost diagnosticati cu pneumonie, insa recuperarea lor decurge bine.

Ei vor fi externati joi din spitalul din localitatea Chiang Rai din nordul tarii, a precizat ministrul.

Intr-o inregistrare video data publicitatii de Ministerul Sanatatii Publice se poate observa ca baietii au o stare buna de sanatate. Acestia le multumesc salvatorilor pentru eforturile facute si publicului pentru urarile de bine primite si enumera felurile de mancare pe care abia asteapta sa le consume.

In prezent, copiii si antrenorul lor urmeaza o dieta stricta dupa ce unii dintre ei au pierdut din greutate chiar si cinci kilograme in timpul evenimentului traumatizant prin care au trecut, scrie Agerpres.

Cei doisprezece tineri fotbalisti, cu varste intre 11 si 16 ani, impreuna cu antrenorul lor de 25 de ani, au ramas blocati in pestera Tham Luang la 23 iunie, dupa ce ploile torentiale au cauzat cresterea brusca a nivelului apei, iar tunelul de iesire a devenit inaccesibil.

Ei au fost salvati saptamana trecuta in urma unei operatiuni istovitoare in care au fost implicati puscasi marini thailandezi, speologi si scafandri straini care i-au ajutat sa strabata pasajele inguste si inundate.

Cel putin doua filme sunt in pregatire la Hollywood pentru a aduce pe marele ecran povestea salvarii celor 12 copii si a antrenorului lor. Michael Scott, consilierul delegat al casei Pure Flix, a postat marti un video pe Facebook in care anunta planuri pentru un viitor film pe aceasta tema. A doua zi dupa postarea lui Scott, Jon M. Chu, regizor american de origine chineza, a asigurat pe Twitter ca vrea sa ecranizeze salvarea copiilor din Thailanda pentru a evita ca Hollywoodul sa puna mana pe subiect.

Citeste si:
STUDIU Oamenii purtau coliere făcute din scoici în urmă cu peste...
STUDIU Oamenii purtau coliere...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.