Un atac armat care a avut loc la sediul unui jurnal din Annapolis, in Maryland (estul Statelor Unite) s-a soldat cu cinci morti si mai multi raniti grav, fiind catalogat un "atac tintit" de catre Bill Krampf, un responsabil al politiei locale, citat de AFP.

Capital, un cotidian local, primise amenintari pe retele sociale, a declarat presei politistul.

Presupusul autor este in varsta de circa 40 de ani si locuieste in acest stat de pe Coasta de Est, potrivit autoritatilor.

"Nu pot confirma daca el cunostea angajatii ori pur si simplu a vizat compania in general", a adaugat Bill Krampf, seful interimar al politiei locale,precizand ca, deocamdata, nu poate dezvalui identitatea acestuia.

"Stim ca au fost trimise amenintari la Capital Gazette pe retele sociale. Incercam sa verificam ce cont a fost si cine le-a trimis", a mai spus politistul, subliniind ca nu este in masura sa confirme daca cele cinci persoane ucise lucrau toate pentru jurnalul respectiv.

"Din ce cunoastem, sunt cinci morti. Mai multe persoane au fost grav ranite", a declarat presei Bill Krampf.

Jurnalul Baltimore Sun, proprietarul Capital Gazette din 2014, a precizat ca atacul armat a inceput la orele 14.40 (18.40 GMT), noteaza Agerpres.

Purtatoarea de cuvant a Casei Albe: "Un atac" impotriva unor "jurnalisti nevinovati"

Purtatoarea de cuvant a presedintelui american Donald Trump a denuntat joi un "atac violent impotriva unor jurnalisti nevinovati", dupa masacrul din redactia unui jurnal din Annapolis, capitala statului Maryland, care a facut cel putin cinci morti, relateaza AFP.
Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

"Condamn cu fermitate un act diabolic de o violenta fara sens la Annapolis", a scris pe Twitter Sarah Sanders. "Un atac violent impotriva unor jurnalisti nevinovati care isi desfasurau activitatea lor este un atac impotriva tuturor americanilor", a adaugat ea.

Reactia presedintelui Donald Trump

Presedintele Donald Trump, care critica frecvent presa si jurnalistii, a reactionat si el pe Twitter dupa tragedie.

"Am fost informat despre atacul armat de la Capital Gazette din Annapolis, in Maryland. Gandurile si rugaciunile mele sunt alaturi de victime si familiile lor. Multumesc serviciilor de prim-ajutor care sunt la fata locului", a scris el.

Citeste si:
Ucraina: Washingtonul denunță „crime de război sistemice”. Au fost...
Ucraina: Washingtonul denunță...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.