Jihadisti ai gruparii nigeriene Boko Haram au folosit fete pentru a comite atentate sinucigase urmate de atacuri cu grenada, care s-au soldat cu cel putin 31 de morti la sfarsitul saptamanii trecute in nord-estul Nigeriei, a declarat un responsabil local pentru AFP.

''S-a constatat ca atacurile sinucigase au fost comise de catre sase fete, ale caror capete, smulse de suflul deflagratiei, au fost gasite la locul dramei de catre echipele de salvare. Ele aveau intre sapte si zece ani", a declarat un responsabil al guvernului local sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

In cele doua atentate sinucigase care au avut loc in Damboa (statul Borno) in noaptea de sambata spre duminica, ''31 de persoane au fost ucise si multe altele ranite'', a declarat un membru al unei militii locale, Babakura Kolo. Atacurile au vizat persoane care tocmai sarbatorisera sfarsitul Ramadanului.

Dupa dublul atentat sinucigas, presupusi jihadisti au aruncat grenade asupra multimii care se stransese la locul atacurilor, facand mai multe victime.

Doi kamikaze si-au detonat dispozitivele explozive in cartierele Shuwwari si Abachari din Damboa, omorand sase locuitori, a adaugat Kolo, exprimandu-se din orasul Maiduguri, situat la circa 80 km de locul atacurilor. ''Nimeni nu trebuie sa ne spuna ca atacurile poarta semnatura Boko Haram'', a adaugat el. Un responsabil local, exprimandu-se sub acoperirea anonimatului, a confirmat bilantul victimelor.

In ultimii noua ani, insurectia islamista s-a soldat cu peste 20.000 de morti in regiune si s-a extins din nord-estul Nigeriei pana in Niger, Ciad si Camerun, provocand o grava criza umanitara. Conflictul, care dureaza de noua ani de zile, s-a soldat cu peste 20.000 de morti si circa 2,6 milioane de persoane stramutate in Nigeria.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.