Angajatii municipalitatii ar fi fost pusi sa se inchine luni dimineata la moaste aduse la Primaria Capitalei special in acest scop, la cerinta primarului Gabriela Firea, sustine consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Firea a adus moaste in PMB (nu, nu este o gluma). Momente stanjenitoare pentru majoritatea angajatilor PMB. In aceasta dimineata, intre orele 8.30 si 10.00, salariatii PMB au fost invitati la camera 104 (langa cabinetul ei) sa se inchine unor moaste aduse special in acest scop, conform vointei primarului Capitalei”, a scris luni pe pagina sa de Facebook consilierul general PNL Ciprian Ciucu, potrivit News.ro.

El spune ca este un gest exagerat, care i-a pus pe oameni intr-o situatie stanjenitoare, in conditiile in care comportamentul religios ar trebui sa fie ceva intim, nu folosit intr-o parada.

"Gabriela Firea nu are cum sa inteleaga ca, intr-o societate moderna si laica, comportamentul religios este rezervat spatiului intim al constiintei, si nu paradei. Astfel de gesturi exagerate sunt de natura sa-i puna pe oameni in situatii stanjenitoare, sa practice comportamente religioase doar de ochii sefei. Este libertatea Gabrielei Firea sa fie o persoana religioasa si sa practice orice ritualuri doreste, iar eu, cu sinceritate ii spun, respect acest lucru! Dar asta nu inseamna ca poate avea libertatea de a extinde propriile ei practici si stil de viata in vietile oamenilor pe care vremelnic ii conduce!”, mai scrie Ciucu.

Pana la acest moment, Primaria Capitalei nu a transmis un punct de vedere legat de acest subiect.

Duminica, primarul Capitalei Gabriela Firea, impreuna cu sotul sau, primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele si cu nasul lor, Gigi Becali, au fost la Catedrala Sfanta Cuvioasa Parascheva din Voluntari, unde in aceste zile a fost adus Braul Maicii Domnului de la Manastirea Kato Xenia din Grecia, precum si racla care contine mana dreapta a Sfantului Ierarh Spiridon, adusa de la catedrala din Corfu, Grecia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.