Facebook a anuntat joi ca a facut publice din greseala mesajele postate de 14 milioane de utilizatori, o noua gafa a retelei de socializare care multiplica controversele privind utilizarea datelor useri-lor sai, relateaza AFP.

"Am reperat un virus informatic care sugereaza automat sa fie facute publice postarile unor persoane", a declarat Erin Egan, responsabila cu datele private la Facebook.

Aceasta greseala a intervenit cand compania lucra la un nou mod de a impartasi unele elemente de profil ale utilizatorilor, precum fotografiile.

Virusul a afectat reteaua intre 18 si 27 mai, insa Facebook a reusit sa-l intrerupa la 22 mai, dar a avut nevoie de cinci zile suplimentare pentru a reusi ca toate postarile sa devina private.

"Am rezolvat aceasta problema si am inceput de joi sa avertizam persoanele afectate si sa le cerem sa-si verifice toate mesajele pe care le-au postat in aceasta perioada"
, a subliniat doamna Egan.

Cei 14 milioane de useri afectati vor fi sesizati atunci cand se vor conecta la reteaua de socializare printr-o notificare in care sunt rugati sa se logheze la o alta pagina unde vor putea vedea postarile afectate de acest virus, scrie Agerpres.

Aceasta problema intervine intr-un moment in care Facebook este deja implicat in mai multe afaceri de dezvaluire a datelor personale, precum scandalul Cambridge Analytica care a permis scurgerea datelor a zeci de milioane de utilizatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.