Problema poluarii cu obiecte din plastic a mediului marin este din nou in atentia publica dupa ce in stomacul unei balene pilot esuate pe o plaja din Thailanda, ce nu a mai putut fi salvata, au fost descoperite zeci de obiecte din plastic care cantareau peste 8 kilograme, informeaza duminica Reuters.

Activisti pentru protectia mediului, medici veterinari si voluntari au incercat timp de 5 zile sa salveze balena. Balena a reusit sa regurgiteze vineri cinci pungi de plastic, dar nu a fost suficient pentru a-si reveni.

La autopsie medicii au descoperit alte 80 de pungi de plastic in stomacul mamiferului marin, precum si alte obiecte din plastic a caror greutate totala depasea 8 kilograme, scrie Agerpres.

Aceste gunoaie din plastic i-au facut rau balenei care nu a mai putut sa vaneze pentru hrana, conform veterinarilor.

La nivel global, peste 8 milioane de tone de plastice - sticle, ambalaje, pungi si alte deseuri - ajung in ocean in fiecare an, conform Programului pentru Mediu al ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.