"Franta isi exprima dezaprobarea ferma fata de comentariile presedintelui Trump privind atacurile de pe 13 noiembrie 2015 din Paris si cere ca memoria victimelor sa fie respectata", a comunicat Ministerul de Externe al Frantei

"Declaratiile rusinoase si afectarile obscene ale lui Donald Trump spun multe despre ceea ce crede el despre Franta si valorile ei. Prietenia dintre popoarele noastre nu poate fi manjita de lipsa de respect si de masura. Toate gandurile mele se indreapta catre victimele din 13 noiembrie", a transmis printr-un comunicat fostul presedinte Francois Hollande, potrivit ziare.com.

"Indecent si incompetent. Ce-ar mai fi de spus?", a scris pe Twitter si fostul premier Manuel Valls.

Presedintele Emmanuel Macron nu a comentat deocamdata aceste afirmatii.

Presedintele american Donald Trump a aparat dreptul de a purta arma, afirmand ca atentatele de la 13 noiembrie 2015 de la Paris ar fi facut mai putini morti daca victimele ar fi fost inarmate, relateaza AFP.

"Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic. Ele au fost ucise brutal de un mic grup de teroristi care aveau arme. Acestia si-au luat cat timp au vrut si le-au ucis una cate una. Boom, vino aici; boom, vino aici; boom, vino aici. Insa daca un angajat sau doar un client ar fi avut o arma sau daca unul dintre dvs. din asistenta erati acolo cu o arma indreptata in directia opusa, teroristii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor, si ar fi fost cu totul alta poveste", a afirmat el intr-un discurs la conventia anuala a NRA (National Rifle Association), puternicul lobby pro-arme.

La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane au murit si cateva sute au fost ranite intr-o serie de atentate la Paris si Saint-Denis revendicate de gruparea Statul Islamic (SI). Unul dintre comandouri a ucis 90 de persoane in sala de concerte Bataclan. Primele forte de securitate care au intervenit au fost politisti de teren.