Judecatorul Steven O'Neill a decis si ca actorul in varsta de 80 de ani sa poarte o bratara de monitorizare GPS pentru ca nu cumva sa paraseasca perimetrul locuintei sale din Cheltenham, Pennsylvania, cu exceptia situatiilor in care va avea nevoie de tratament medical sau pentru a discuta cu avocatii sai si numai cu aprobarea ofiterului de politie care este insarcinat cu supravegherea sa.

Bill Cosby, cunoscut pentru interpretarea unui tata de familie iubitor in sitcomul din anii 1980 "The Cosby Show", risca 10 ani de inchisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare formulate impotriva lui pentru comiterea unor agresiuni sexuale in forma agravata. Inca nu a fost anuntata data la care va fi anuntata sentinta definitiva in cazul Cosby, insa, conform unor surse, sentinta ar putea fi pronuntata in luna iulie.

Bill Cosby, acuzat de agresiune sexuala de 50 de femei

Starul american a fost acuzat ca a drogat-o si agresat-o sexual pe Andrea Constand, in prezent in varsta de 45 de ani. Potrivit AFP, Andrea Constand a fost prezenta in sala de judecata, joi, in momentul pronuntarii verdictului, care a fost anuntat dupa deliberari ce au durat 14 ore.

Avocatul american Brian Claypool a declarat pentru revista People ca actorul ar putea scapa de inchisoare. "Judecarea apelurilor ar putea dura ani de zile. El va ramane in arest la domiciliu pentru cativa ani, probabil in jur de 5 ani", a sustinut el.


Avocatul principal al apararii, Tom Mesereau, a anuntat ca lupta juridica nu s-a incheiat si ca actorul va depune un apel la verdictul prin care a fost gasit vinovat de agresiuni sexuale.

Joi s-a incheiat cel de-al doilea proces al lui Bill Cosby cu privire la drogarea si agresarea sexuala a lui Andrea Constand in 2004. Primul proces in acest caz s-a incheiat anul trecut, fara ca juratii sa poata da un verdict, dupa mai multe zile de deliberari.

Sentinta de vinovatie pronuntata joi se refera doar la acuzatiile formulate impotriva actorului de Andrea Constand, fosta angajata a Universitatii Temple din Philadelphia, institutie unde Cosby a fost student.

Bill Cosby a invitat-o pe Andrea Constand in resedinta lui din Cheltenham din Pennsylvania. Femeia afirma ca starul american i-a oferit un pahar cu vin in care a dizolvat trei pastile, inainte de a o abuza sexual, iar starea ei fizica din acel moment nu ii permitea sa se apere. Avocatii lui Cosby au sustinut in cadrul procesului ca presupusa victima incearca sa obtina bani de la actor, invocand faptul ca aceasta a acceptat o propunere de intelegere amiabila. De cealalta parte, acuzarea a invocat exact aceasi intelegere amiabila ce i-a fost propusa victimei drept dovada vinovatiei inculpatului.

In total, actorul american a fost acuzat de peste 50 de femei de comiterea unor acte de agresiune sexuala. Unele dintre ele au fost prezente joi in sala de judecata. Avocatii acuzarii au primit din partea judecatorului Steve O'Neill permisiunea de a prezenta in timpul procesului marturiile unui grup de cinci femei care afirma ca au fost victime ale lui Bill Cosby, care le-a agresat sexual. Bill Cosby a afirmat in cadrul procesului ca toate raporturile lui sexuale au fost consensuale.