Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anuntat sambata suspendarea testelor nucleare si cu rachete ale Coreei de Nord, informeaza agentia sud-coreeana de presa Yonhap.

"Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare si lansarea de rachete balistice intercontinentale", a transmis agentia de presa oficiala KCNA din Coreea de Nord, preluata de Yonhap. KCNA a precizat si ca va fi inchis un poligon nuclear din nordul tarii "pentru a garanta transparenta suspendarii testelor nucleare".

Toate cele sase teste nucleare nord-coreene au fost efectuate in poligonul Punggye-ri din provincia de nord-est, incepand din 2006, reaminteste Yonhap. Ultimul, cel mai puternic, a avut loc in septembrie anul trecut.

Decizia de inghetare a programului de inarmare nucleara si cu rachete a fost luata la o sedinta plenara a Partidului Muncitorilor din Coreea, cu o saptamana inainte de intalnirea lui Kim cu presedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Dupa acest eveniment, urmeaza o intalnire a liderului nord-coreean cu presedintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfarsitul lui mai sau inceputul lui iunie.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.