Presedintele Klaus Iohannis sustine ca nu va promulga Legea referendumului, asa cum a ajuns la Administratia Prezidentiala, tinand sa mentioneze totodata ca va solicita si punctul de vedere al CCR.

"Legea referendumului, asa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgata. Eu am oarece nemultumiri fata de aceasta lege si voi solicita opinia Curtii Constitutionale", a mentionat seful statului.

Chestionat daca are de gand sa participe la mitingul privind familia din mai, raspunsul presedintelui a fost: "Sa vedem odata mitingul organizat si sa vedem care va fi scopul acestui miting. Nu pot sa ma pronunt despre o chestiune care este momentan doar la nivel de idee".

"Referendumul a fost solicitat de un numar important de cetateni si cu siguranta atunci cand Parlamentul va decide ca este nevoie sa se tina, se va tine acest referendum. Aici rolul presedintelui se pare ca este in curs de diminuare prin demersurile pe care le face Parlamentul, legislatia inca este in circuit si vom vedea cum se finalizeaza", a conchis Iohannis, citat de capital.ro.

Ce spune Iohannis despre o posibila functie de presedinte al Consiliului European

Presedintele a fost intrebat daca s-a hotarat sa candideze din nou la alegerile prezidentiale sau daca este mai degraba interesat de presedintia Consiliului European.

"Eu sunt acum presedintele Romaniei si ma simt confortabil in aceasta postura", a raspuns el, potrivit bursa.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.