Un bebelus a reusit sa supravietuiasca, dupa ce a fost abandonat intr-o canalizare din Africa de Sud. O trecatoare i-a auzit plansetele si a chemat ajutoare. 

Copilul a fost abandonat dezbracat, in apa rece din canalizare, la mica distanta de o colonie de furnici faraon.

Charmaine Keevy, o femeie in varsta de 63 de ani, isi plimba cainele cand animalul a inceput sa latre la o conducta. Trecatoarea a cercetat zona si a auzit ceea ce parea a fi un sunet de pisica, insa, in scurt timp, a realizat ca este vorba despre un bebelus.

Femeia a iesit in strada si a incercat sa opreasca masinile. Cornie Viljoen, in varsta de 60 de ani, a tras pe dreapta si a ajutat-o pe trecatoare sa ajunga la bebelus. Barbatul a adus o bucata mare de fier din masina si impreuna au dat la o parte piatra ce acoperea putul pentru scurgerea apei.

"Putul era adanc si foarte ingust. Furnicile faraon misunau la picioarele mele si eu tot incercam sa gasesc bebelusul. I-am simtit piciorul. L-am luat. Nu stiam daca e ranit sau nu, asa ca am incercat sa il ridic foarte incet. Era fetita. A avut noroc ca furnicile nu au ajuns la ea. Nu inteleg cum cineva poate face una ca asta. Cred cu tarie ca asa a fost scris sa se intample; sa gasesc eu bebelusul. In mod normal nu ma plimb pe acolo cu catelul meu, dar in ziua respectiva am decis sa o iau pe alt traseu", a declarat Charmaine Keevy, cea care a gasit fetita, potrivit Dailymail.

Echipajele medicale au ajuns imediat la fata locului si i-au acordat bebelusului primul ajutor. Fetita suferea de hipotermie si a fost transportata de urgenta la spital.

Medicii au spus ca micuta avea si probleme respiratorii si avea cordonul ombilical inca atasat.

"Singura modalitate prin care bebelusul ar fi putut ajunge acolo este prin indepartarea pietrei, plasarea lui acolo si apoi fixarea pietrei la loc", informeaza purtatorul de cuvant al politiei, Priscilla Naidu.

Reprezentantii spitalului au botezat-o pe micuta Grace April.

Autoritatile incearca sa o gaseasca pe mama.

Asistentul maternal pamela Rubushe, care se ocupa de micuta este de parere ca bebelusul a stat cateva ore in canalizare si a fost salvat la timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.