Seful Serviciului de informatii Externe rus, Serghei Nariskin, a anuntat, miercuri, ca otravirea fostului agent Serghei Skripal reprezinta un act de provocare comis de serviciile secrete britanice si americane. 

″Chiar si in cazul Skripal, o provocare monstruoasa inventata in mod crud de serviciile de securitate din SUA si Marea Britanie, unele guverne europene nu urmeaza orbeste Londra si Washingtonul, ci aleg in schimb sa inteleaga logic ce s-a intamplat. Este important sa se puna capat acestui joc iresponsabil care consta in cresterea continua a mizei si sa se renunte la recurgerea la forta in relatiile internationale, pentru a nu se ajunge la o situatie care sa duca la o noua criza a Cubei″⁣, a subliniat oficialul rus intr-o conferinta internationala privind securitatea, organizata la Moscova, potrivit Stirileprotv.

Otravirea fostului spion rus a atras aprecieri negative din partea mai multor state, care au aplicat masuri impotriva Rusiei.

Premierul britanic Theresa May a declarat ca Londra va expulza 23 de diplomati rusi, considerand ca Moscova este 'vinovata' de otravirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (in sud-vestul Angliei).

Si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a notificat Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti ca un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata si ca este obligat sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Ca raspuns, Rusia a decis expulzarea a 60 de diplomati americani si inchiderea consulatului SUA de la Sankt Petersburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.