Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca ii va pedepsi pe toti cei responsabili pentru incendiul de la centrul comercial din orasul Kemerovo, Rusia, in urma caruia au murit 64 de persoane. 

Putin a discutat cu familiile victimelor si le-a promis ca va urmari indeaproape ancheta si ii va pedepsi pe cei responsabili.

"O echipa de 100 de persoane, coordonata de Comitetul de Investigatie lucreaza la acest caz. Stati fara grija, toti cei responsabili vor fi pedepsiti", a declarat Putin, potrivit agentiei TASS, citata de Stirileprotv.

Sute de persoane, adunate in fata primariei, au declarat ca nu cred in veridicitatea numarului de victime, prezentat in mod oficial.

"Cum ati putut permite sa fie luate astfel de decizii. Nu a fost facuta niciun fel de verificare in ultimii doi ani, desi era necesar sa asigurati siguranta oamenilor. Ce s-a intamplat aici. Nu a fost vorba de un conflict armat. Nu a fost o scurgere de gaze. Oamenii cu copii au venit aici sa se relaxeze. Vorbim despre demografie si pierdem atat de multe persoane, de ce? Din cauza neglijentei criminale, a nepasarii”, i-a spus Putin primarului din Kemerovo.

Putin a ordonat o evaluare juridica, iar autoritatile de la Moscova au denuntat incalcarile normelor de securitate la incendiu.

Kemerovo a declarat trei zile de doliu. Drapelele Federatiei Ruse vor fi coborate in berna pe intreg teritoriul regiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.