Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov si-a anulat in ultimul moment, "din motive neprevazute", vizita oficiala in Vietnam programata pentru luni, potrivit Hanoiului, chiar a doua zi dupa alegerile prezidentiale care au avut loc in Federatia Rusa, informeaza AFP.

"Din motive neprevazute, vizita in Vietnam a ministrului afacerilor externe nu va avea loc cum era programat", se anunta intr-un comunicat al diplomatiei vietnameze, cu doar o ora inainte de intrevederea pe care Lavrov o avea prevazuta cu presedintele vietnamez Tran Dai Quang, potrivit Agerpres.

Niciun comentariu nu a putut fi obtinut deocamdata din partea Moscovei. "Lavrov si-a anulat vizita dintr-un motiv tehnic, nu politic", a dat cu toate acestea asigurari, pentru AFP, o sursa diplomatica rusa de la Hanoi.

"Am fost informati ieri cu privire la aceasta anulare. Deocamdata nu a fost oferita nicio explicatie", a declarat o sursa vietnameza din domeniul securitatii.

Vladimir Putin a fost reales duminica pentru un al patrulea mandat de presedinte al Federatiei Ruse, in urma unui scor zdrobitor, marcat cu toate acestea de acuzatii de frauda formulate de opozitie.

Anularea vizitei lui Serghei Lavrov, unul dintre apropiatii lui Vladimir Putin, membru al guvernului rus de ani buni, intervine de altfel intr-un moment in care experti internationali sunt asteptati luni in Marea Britanie pentru a efectua teste asupra substantei utilizate pentru otravirea fostului agent rus Serghei Skripal.

Rusia a mentinut de-a lungul timpul relatii foarte stranse cu Vietnamul, tara condusa de Partidul Comunist, si incearca sa concureze influenta Washingtonului in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.