UE ar putea impozita cu 3% marile companii digitale, in tara de unde provin utilizatorii. Printre companiile afectate se numara Facebook, Google sau Twitter. 

Proiectul Comisiei Europene va fi publicat pe 21 martie. Comisia isi doreste sa obtina mai multi bani din partea industriei care, potrivit institutiei, contribuie mai putin decat ar trebui la finantele publice.

Statele Uniunii Europene au cautat metode de impozitare a companilor digitale, astfel incat sa ia in considerare valoarea reala creata de aceste companii in regiune, potrivit Digi24.

Saptamana viitoare, Comisia va prezenta taxa pe venituri, aceasta reprezantand numai o solutie pe care o are in plan. Blocul comunitar isi propune sa implementeze o abordare mai ampla, care se va intinde pe o durata mai lunga de timp.

Taxa va fi aplicata acelor companii care au venituri anuale de peste 750 de milioane de euro, la nivel global si venituri totale impozabile de servicii digitale oferite in UE de peste 50 de milioane de euro, se arata in proiect.

Nivelul de 3% ar putea suferi modificari in versiunea finala.

Pentru a fi implementat, proiectul trebuie sa fie aprobat de toate cele 28 de state membre ale UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.