Conducerea unei gradini zoologice din Indonezia doreste ca vizitatorul care a aruncat o tigara in tarcul unui urangutan sa fie arestat, relateaza joi DPA, citand un purtator de cuvant.

Intr-o inregistrare video postata pe YouTube si devenita virala ulterior un urangutan din gradina zoologica privata din orasul Bandung, din provincia Java de vest, ridica de jos o tigara aprinsa aruncata de un barbat si o fumeaza.

"Am reclamat autorul la politie. El i-a aruncat in mod deliberat urangutanului o tigara, ceea ce reprezinta o incalcare a legii privind bunastarea animalelor", a declarat purtatorul de cuvant al gradinii zoologice din Bandung, Sulhan Syafi'i.

Inregistrarea video a fost postata luna trecuta, dar a intrat in atentia publicului in ultimele zile, dupa ce a fost redistribuita de multe ori pe social media.


Gradina zoologica privata a fost criticata in trecut pentru modul in care a tratat animalele.

Imagini in care un urs malaezian costeliv "cerea" mancare de la vizitatorii gradinii zoologice a provocat mania opiniei publice anul trecut.

In 2016, un elefant de Sumatra de la aceeasi gradina zoologica a murit de complicatii la inima si plamani dupa ce boala de care suferea a fost lasata netratata timp de peste o saptamana, potrivit DPA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.