Departamentul de Stat american a anunta ca SUA a impus noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, dupa ce Washingtonul a dovedit folosirea de agent neuroparalizant VX in cazul asasinarii fratelui lui Kim Jong-un. 

Heather Nauert, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, a declarat ca guvernul SUA a stabilit incalcarea de catre regimul de la Phenian a legii 1991 pentru controlul armelor chimice si biologice, astfel ca pe 5 martie au intrat in vigoare noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord.

Fratele vitreg al liderului de la Phenian, Kim Jong Nam, a fost ucis in 2017, dupa ce doua femei i-au aplicat pe fata o substanta toxica letala.

"SUA condamna cu fermitate utilizarea armelor chimice pentru asasinat", iar "etalarea dispretului pentru normele universale impotriva utilizarii armelor chimice demonstreaza natura nesocotita a Coreei de Nord si subliniaza ca nu ne putem permite sa toleram niciun fel de program nord-coreean de arme de distrugere in masa", a declarat Nauert, potrivit Jurnalul.

Printre noile sanctiuni se numara interdictia de vanzare a armelor sau produselor si tehnologiilor cu risc tehnologic catre Coreea de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.