Donald Trump a laudat decizia omologului sau chinez, Xi Jinping, de a-si prelungi mandatul de presedinte pe viata si mentioneaza ca SUA ar trebui sa urmeze modelul. 

Dupa ce partidul Comunist Chinez a anuntat ca ii va permite lui Xi Jinping sa devina presedinte pe viata, Donald Trump a declarat: "Acum e presedinte pe viata, presedinte pe viata. Si e mare! Si iata, a putut face asta. Cred ca e grozav. Poate ar trebui sa incercam si noi intr-o buna zi".

Presedintele american a facut aceste declaratii in cadrul unui eveniment organizat la clubul sau Mar-a-Lago, din Florida, potrivit Libertatea.

Declaratia lui Trump a atras pareri negative.

Congresmanul democrat Ro Khanna a scris pe pagina sa oficiala de Twitter: "fie ca a fost o gluma, fie ca nu, sa vorbeasca despre presedintia pe viata a lui Xi Jinping a fost cel mai ne-american sentiment exprimat de un presedinte american. George Washington s-ar rasuci in mormant".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.