Japonia anunta ca pozitia ei "nu s-a schimbat", in ciuda deschiderii spre dialog pe care Coreea de Nord a afisat-o la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang. 

"Pozitia noastra nu s-a schimbat. Sugereaza ca Phenianul trebuie fortat sa isi schimbe politicile privind programul nuclear si balistic. Cu toate acestea, daca autoritatile nord-coreene incearca sa foloseasca aceast eveniment in scopuri politice. Daca isi doreste ca, in acest fel, sa tempereze sanctiunile comunitatii internationale, n-ar trebui sa ne lasam pacaliti”, a spus ministrul japonez al Apararii, Itsunori Onodera, intr-o conferinta de presa, potrivit stirileprotv.ro.

Oficialul japonez a tinut sa precizeze ca isi doreste ca Jocurile Olimpice de Iarna sa fie un succes pentru ca ele reprezinta "triumful pacii".

Dupa primele discutii directe dintre regimul de la Phenian si Coreea de Sud, nord-coreeni au decis sa trimita o delegatie la Jocurile Olimpice de Iarna.

Kim Jong-un a laudat primirea facuta de reprezentantii de la Seul delegatiei tarii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.