Potrivit acestei invitatii, transmise de Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, aflata in vizita in Coreea de Sud pentru a asista la Jocurile Olimpice de Iarna de la Pyeongchang, liderul nord-coreean este pregatit sa se intalneasca cu presedintele sud-coreean 'cat mai curand posibil' a anuntat un purtator de cuvant al Casei Albastre, presedintia sud-coreeana.

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, s-a intalnit sambata, la Seul, cu presedintele onorific al Coreii de Nord, Kim Yong-Nam, si cu sora liderului Kim Jong-Un, dialog istoric in ciuda avertismentelor Washingtonului asupra unei "ofensive a farmecului" olimpic din partea Phenianului.

Moon a primit-o la Casa Albastra, sediul presedintiei sud-coreene, pe Kim Yo Jong, prima membra a dinastiei conducatoare din Nord care a pasit pe teritoriul marelui rival de la sfarsitul razboiului din Coreea, potrivit agerpres.ro.

Coreea de Nord a trimis o echipa de sportivi la Olimpiada dupa ce in discursul sau de Anul Nou liderul nord-coreean Kim Jong-un a adoptat un ton conciliator in privinta relatiilor cu Seulul.