Una dintre cele mai faimoase pisici din lume, in special datorita aspectului sau mereu morocanos, Tardar Sauce, alias Grumpy Cat, a devenit si mai ''incruntata'' dupa ce o companie specializata in comertul cu cafea i-a folosit in mod abuziv chipul pe eticheta unor produse.

Incalcarea contractului de drepturi asupra imaginii pisicii i-a adus proprietarei acesteia, Tabatha Bundesen din Arizona (sudul Statelor Unite) suma de 710.001 dolari, dupa o decizie luata de un juriu intr-un tribunal federal din California, potrivit unui document obtinut miercuri de AFP.

"Am solicitat juratilor suma pe care o considerau justa. Acestia au ajuns la concluzia corecta", a comentat pentru sursa citata avocatul proprietarei, David Jonelis. Acesta a subliniat ca societatea Granada Beverage a semnat un contract pentru a folosi imaginea lui Grumpy Cat pe un sortiment de cafea cu gheata numit Grumppuccino, insa a utilizat-o si pe un alt produs, respectiv cafea macinata.

Este "prima data cand un 'fenomen pe internet' castiga in instanta'', a mai spus Jonelis

In plangerea depusa la 11 decembrie 2015 se afirma ca acest "comportament condamnabil al acuzatului a oferit atat pisicii cat si proprietarilor acesteia motivul de a fi foarte incruntati".

Grenade Beverage a fost acuzata de incalcarea unui contract de utilizare limitata a imaginii lui Grumpy Cat si a marcii sale datand din 2013 "prin comercializarea, in mod repetat, a unor produse neautorizate Grumpy Cat".

Chipul acestei pisici, care nu exprima niciodata bucuria - desi este foarte sociabila, dupa cum a dat asigurari stapana ei - i-au adus proprietarei milioane de dolari dupa publicarea primelor imagini cu aceasta, in 2012.

Felina cu ochi mari si albastri a aparut in numeroase emisiuni de televiziune, pe coperta unor publicatii precum Wall Street Journal sau New York Magazine, si chiar pe Broadway intr-o reprezentare a legendarului muzical "Cats". De asemenea, imaginea sa ilustreaza carti pentru copii, felicitari, tricouri si a fost utilizata pentru realizarea de jucarii de plus si a altor produse.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

In plus, Grumpy Cat are si o replica de ceara la Muzeul Madame Tussaud din Washington.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.