In Filipine a fost declarata stare de "alerta critica" in contextul unei eruptii majore a vulcanului Mayon, situat in estul tarii. Acesta a intrat in eruptie la sfarsitul saptamanii trecute. 

Institutul seismologic din Filipine a stabilit nivelul 3 de alerta, desi initial decretase nivelul 2. Specialistii sunt de parere ca se poate produce o eruptie iminenta de magma.

Duminica, in jurul pranzului, au fost doua eruptii freatice, informeaza Institutul Filipinez de Vulcanologie si Seismologie (Phivolcs).

Vulcanul a erupt de 50 de ori pana acum. Cea mai recenta eruptie a vulcanului de 2.472 de metri, s-a produs in mai 2013 si a fost soldata cu victime; cinci turisti au murit atunci, iar alte sapte persoane au fost ranite.

Phivolcs a anuntat ca vulcanul "prezinta o instabilitate crescuta si are magma in crater, astfel incat este posibil sa se produca o eruptie periculoasa in decurs de cateva saptamani sau chiar zile", potrivit Stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.