Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat ca operatiunea numita Scutul Eufratului se va extinde in alte doua orase care se afla sub controlul combatantilor kurzi. Aceasta operatiune vizeaza militantii din nordul Siriei si a fost lansata in august 2016. 

"Vom finaliza acest proces prin continuarea pasului pe care l-am facut cu operatiunea Scutul Eufratului in Afrin si Manbij, si apoi vom aduce securitatea si pacea la toate frontierele. Acum este timpul sa distrugem total proiectul organizatiei separatiste de a stabili un coridor terorist in Siria” (Turciei), a declarat Erdogan in fata membrilor partidului sau aflat la putere, „Dreptate si dezvoltare” (AKP), marti, in parlament, potrivit Digi24.ro.

Operatiunea a fost lansata in 2016, iar principalele sale scopuri erau acelea de a combate ISIS de-a lungul frontierei cu Siria si de a contracara militiile kurde din tara.

Fortele Democrate Siriene (SDF), sustinute de SUA sunt dominate de YPG si controleaza Manbij. Pentru oficialii turci, YPG si calitia SDF sunt parti componente ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), deci teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.