Apple a anuntat luni ca a achizitionat Shazam. Aplicatia permite utilizatorilor sa identifice melodii, filme, show-uri TV si reclame, in doar cateva secunde. 

"Suntem incantati ca Shazam si talentata echipa din spatele sau se alatura companiei noastre. Apple Music si Shazam au o legatura perfecta si impartasesc aceeasi pasiune pentru descoperirea melodiilor si pentru oferirea unei experiente muzicale complexe pentru utilizator", a declarat un reprezentant Apple, potrivit Theverge.com.

Anuntul a fost facut si de reprezentantii Shazam: "Suntem bucurosi sa va anuntam ca Shazam a devenit parte din Apple. Shazam este una dintre cele mai apreciate aplicatii din intreaga lume si se bucura de sute de milioane de utilizator, astfel ca nu ne putem imagina un loc mai bun in care sa ne desfasuram activitatea, sa inovam si sa livram magie utilizatorilor nostri, decat Apple".

In ciuda veniturilor sale scazute, Shazam poate ajuta Apple in mai multe sensuri. In primul rand, echipa poate imbunatati experienta serviciului Apple Music. Recunoasterea muzicii si a sunetului este deja integrata cu Siri, astfel ca e mult mai posibila o integrare cu iOS.

Apple este, de asemenea, interesat de tehnologia de realitate augumentata a Shazam.

Afacerea ar putea fi inchisa saptamanile urmatoare.

Termenii contractului nu au fost publicati, insa TechCrunch, publicatia online care a facut anuntul achizitiei, vorbeste despre 400 milioane de dolari.

In cazul acesta, Shazam devine una dintre cele mai mari achizitii Apple, informeaza Money.cnn.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.