Presedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o directiva prin care l-a autorizat pe administratorul NASA, Robert M. Lightfoot, sa "conduca un program inovativ de explorare cu scopul de a trimite americani pe Luna si, eventual, pe Marte"

In viziunea presedintelui american, acesta este primul pas in stabilirea unei baze pe Luna pentru "o eventuala misiune pe Marte".

"Directiva pe care o semnez azi va concentra din nou programul spatial american pe explorarea umana si descoperire. Reprezinta un pas important in ceea ce priveste reintoarcerea astronautilor pe Luna, pentru prima data din 1972, pentru o perioada mai lunga de explorare si utilizare. De data aceasta nu vom pune doar un steag si ne vom lasa urma pasului", a spus Trump, potrivit News.ro.

Aceasta directiva a venit ca rezultat al recomandarilor formulate de National Space Council, a anuntat luni purtatorul de cuvant adjunct al Casei Albe, Hogan Gidley.

"Va schimba politica natiunii noastre de explorare a spatiului pentru a ajuta America sa devina forta motoare pentru industria spatiala, sa castige noi cunostinte despre cosmos si sa indemne la tehnologii incredibile", a spus Gidley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.