Catelusa Holland a fost sedata de medici, pentru a-i fi indepartata blana incalcita. Interventia a durat cateva ore, dar rezultatul a meritat.

Povestea lui Holland a inceput in septembrie, cand a fost abandonata intr-un adapost pentru animale. Starea ei a devenit din ce in ce mai precara si a ajuns sa fie acoperita cu o blana groasa si incalcita.

O fundatie pentru animale i-a venit in ajutor si a inceput sa se implice intens in procesul de recuperare. Primul pas a fost indepartarea blanii mature, ceea ce nu era o sarcina tocmai usoara avand in vedere ca era foarte incalcita. Pentru ca procedura era complicata si a durat mai multe ore, Holland a fost sedata.


Grosimea blanii incalcite atingea la nivelul picioarelor aproximativ 7,6 cm. O "patura" de blana ii acoperea intreg spatele. Pe fata avea rani pentru ca se scarpina foarte des.

Catelusa nu avea mari probleme de sanatate, in afara de cateva vanatai si taieturi, potrivit Boredpanda.com.

Dupa ce i-a fost indepartata toata blana, Holland a intampinat dificultati la mers, dar timpul si medicina au ajutat-o. Dupa cateva saptamani de tratamente medicale si reabilitare emotionala, catelusa Holland a reusit sa isi gaseasca o noua familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.