10 persoane au fost arestate in ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, cea care a coordonat investigatia Panama Papers. 

"Am fost informat de o operatiune de securitate desfasurata in aceasta dimineata. In cursul acestei operatiuni, opt persoane au fost arestate, fiind suspectate de implicare in asasinat. Cele opt persoane au toate cetatenie malteza, printre ele numarandu-se si indivizi cunoscuti de politie”, a anuntat premierul maltez Joseph Muscat, potrivit Stirileprotv.ro.

Dupa aceasta declaratie, premierul a adaugat ca alte doua persoane au fost arestate si ca perchezitiile se afla in desfasurare.

Suspectii au fost arestati, iar politia va stabili, in termen de 48 de ore daca ii va trimite in judecata sau daca ii va elibera.

FBI, Europol si politia finlandeza au venit in sprijinul anchetatorilor maltezi.

"As vrea sa insist asupra unui angajament al statului si asupra angajamentului meu personal pentru a face ca eventualii comanditari si autorii acestei crime sa fie judecati. Asa cum am spus imediat ce am fost informat despre acest act barbar, nu neglijam nicio pista, pana cand cazul va fi rezolvat. Sunt angajat (in rezolvarea cazului - n.r.) mai mult ca niciodata”, a insistat premierul.

Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a coordonat investigatia Panama Papers in Malta, si-a pierdut viata in urma cu doua luni, dupa ce un dispozitiv exploziv i-a spulberat masina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.