SUA si Coreea de Sud au inceput luni cel mai mare exercitiu militar comun. Acesta incepe la doar o saptamana dupa ce regimul de la Phenian a testat cea mai puternica racheta balistica intercontinentala, capabila sa loveasca SUA. 

Exercitiul care incepe luni si se termina vineri poarta numele de Vigilant ACE.

La acest exercitiu vor participa 230 de aeronave militare, dintre care sase avioane de lupta F-22 Raptors, sase aeronave F-35 si 12.000 de militari.

”Obiectivul acestuia este de a creste capacitatile de operare dintre Coreea de Sud si Statele Unite, indiferent de conditiile meteorologice”, se arata intr-un comunicat al Ministerului sud-coreean al Apararii, potrivit Mediafax.ro.

Exercitiul va urmari mai multe scenarii de razboi, printre care simularea unui atac asupra bazelor nucleare nord-coreene.

”Exercitiul aerian are scopul de a imbunatati interoperabilitatea dintre fortele SUA si sud-coreene si pentru a creste eficacitatea in lupta”, a precizat un reprezentant al Fortelor Aeriene americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.