Supravietuitorii atacului cu bomba si armat la o moschee din nordul instabilului Sinai egiptean, soldat cu 305 morti, dintre care 27 copii, vorbesc despre clipele de groaza prin care au fost nevoiti sa treaca.

Un supravietuitor care a dorit sa ramana anonim spune ca a pierdut noua membri ai familiei in masacru, tatal sau numarandu-se printre cei ucisi la moscheea al-Rawdah Sufi, scrie digi24.ro, care citeaza CNN.

"Nimeni nu a iesit din moschee. Militarii au auzit focurile de arma de la unitatea lor si nu s-au miscat, chiar si ambulantele au fost prinse in foc", sustine martorul.

Un alt supravietuitor care nu a dorit sa-si dea numele a spus ca a stat ascuns sub cadavre pentru a nu fi descoperit de catre atacatori, avand in vedere ca dupa cele doua explozii atacatorii au intrat in moshee pentru a impusca supravietuitorii. El si-a pierdut fratele si nepotul in timpul atacului, gasindu-si mai tarziu fiul in varsta de 14 ani care s-a ales cu piciorul rupt.

Au fost intre 25 si 30 de atacatori care aveau par lung si barba, erau imbracati in haine de camuflaj si fluturau un banner negru, inscriptionat cu juramantul de credinta musulman. Aceasta ar putea fi o descriere a drapelului Statului Islamic, noteaza AFP.

Atacatorii au ajuns cu cinci vehicule de teren si ulterior au incendiat sapte masini care apartineau credinciosilor. Acesta ar putea sa fie cel mai sangeros atentat din ultimii trei ani in regiune. Guvernul egiptean a anuntat trei zile de doliu national in urma atacului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.