Bilantul atacului de vineri la moscheea sufita din Sinaiul egitean a ajuns la 305 morti, dintre care 27 copii, a anuntat, sambata, procuratura din Egipt, printr-un comunicat de presa, informeaza AFP.com.

Potrivit aceluiasi comunicat, au fost intre 25 si 30 de atacatori care aveau par lung si barba, erau imbracati in haine de camuflaj si fluturau un banner negru, inscriptionat cu juramantul de credinta musulman. Aceasta ar putea fi o descriere a drapelului Statului Islamic, noteaza AFP.

Acestia au inconjurat moscheea si au deschis focul, vineri, asupra credinciosilor, iar unii dintre ei au intrat in moschee.

Atacatorii au ajuns cu cinci vehicule de teren si ulterior au incendiat sapte masini care apartineau credinciosilor. Atacul nu a fost revendicat imediat.

Acesta ar putea sa fie cel mai sangeros atentat din ultimii trei ani in regiune. Guvernul egiptean a anuntat trei zile de doliu national in urma atacului.

Presedintele din Egipt: Acest atac nu va ramane nepedepsit

Egiptul lupta impotriva jihadistilor in aceasta regiune instabila, inclusiv impotriva unei filiale egiptene a Statului Islamic.

Presedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sisi a condamnat vineri seara atacul extremist drept ”criminal” si ”las” si a transmis condoleante familiilor victimelor. Atacul ”nu va ramane nepedepsit”, a amenintat el-Sisi intr-o alocutiune televizata si a subliniat ca Egiptul isi va continua razboiul impotriva terorismului.

Presedintele american Donald Trump a denuntat un ”atac oribil si las asupra unor credinciosi nevinovati si lipsiti de aparare in Egipt”.

Ministrul israelian al Educatiei Naftali Bennett a indemnat vineri, dupa atac, la ”unitate internationala in razboiul impotriva terorii oriunde ar avea loc: in Rusia, in Europa, Statele Unite, Israel si lumea araba. Cu totii am fost afectati de teroriare si trebuie sa ne unim in lupta impotriva ei”. Israelul si Egiptul au semnat un tratat de pace in 1979 si coopereaza strans in domeniul securitatii.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.