Serviciile de securitate din Ucraina au anuntat, sambata seara, ca l-au arestat pe barbatul originar din Cecenia, cautat pentru uciderea in 2004 a redactorului-sef al editiei ruse a reviste americane Forbes, Paul Klebnikov. 

Barbatul a carui identitate nu a fost dezvaluita a fost retinut la Kiev, potrivit informatiilor oferite de Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU).

”Potrivit informatiilor furnizate de Interpol, barbatul a participat la o serie de asasinate la comanda, intre care si uciderea redactorului-sef al Forbes, cetateanul american Paul Klebnijov si cea a unui responsabil guvernamentale cecen de la acea vreme”, informeaza Digi24.ro.

Klebnikov, atunci in varsta de 41 de ani, era cunoscut pentru anchetele jurnalistice care vizau privatizarile controversate din anii 1990, din Rusia. A fost impuscat mortal in 2004, la Moscova. Barbatul lucra la Forbes de 15 ani si publicase mai multe anchete ce ii aveau in prim plan pe cativa oameni de afaceri rusi.

Suspectul a fugit din Rusia si apartinea unui grup infractional din Ucraina, informeaza SBU.

Justitia din Ucraina va stabili daca barbatul va fi sau nu extradat in Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.