Realizatorul Marius Vintila povesteste pe blogul sau si pe contul personal de Facebook cum s-a intalnit cu Liviu Dragnea in avionul care venea de la Viena la Bucuresti si reda dialogul avut cu liderul PSD.

Marius Vintila a schimbat cateva cuvinte cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pe ruta Viena-Romania. Printre altele, el sustine ca i-a reprosat politicianului ca duce Romania in directa gresita. Iata cele relatate de Marius Vintila, pe blogul sau:

"Ma ridic. Ajung in dreptul lui. Dragnea e cu o carte deschisa in maini, pare ca efectiv (!) citeste. Un badigard de-a dreapta, celalalt pe acelasi rand, dar peste culoar, la geam. Avionul e cu doua siruri de cate doua scaune. Cer voie sa ma asez pe locul liber de vis-à-vis de Dragnea, in stanga culoarului. Badigardul ma lasa.

Eu: – Domnu’ Dragnea, ma numesc… (mi se pare de bun simt sa ma prezint), si am lucrat ceva ani in mass-media. As vrea sa va spun cateva lucruri. (Se itesc cateva capete care asculta interesate ce spun. Imi cam tremura vocea.)

Dragnea: (ridica privirea din carte, ma priveste in ochi, asteapta…)

Eu: – As fi vrut sa pot sa ma intalnesc intamplator cu cel mai puternic politician din tara mea si sa il felicit pentru activitatea pe care o are. Dar fiind vorba de dumneavoastra trebuie sa va spun… ca eu cred ca va bateti joc de tara asta si mintiti un popor intreg. Vreti sa legalizati hotia… (nu imi vine sa cred ce ii spun lui Dragnea!)

Dragnea (ma intrerupe): – …pe ce va bazati?

Eu: – Domnu’ Dragnea, sunteti un politician bun. Ma uit acum in ochii dumneavoastra si imi vine sa va cred. Dar amandoi stim adevarul. Ce va doresc eu e un proces cinstit in urma caruia sa mergeti la puscarie daca asta meritati. (Nimanui pina acum nu i-am mai dorit puscaria drept in fata.)

Dragnea: – Asa sa fie. Deocamdata lumea pare sa fie de acord cu…

Eu (il intrerup): Care lume? Domnu’ Dragnea, in tara asta jumatate din oameni va urasc, si aia e jumatatea educata, iar celeilalte jumatati nu ii pasa de dumneavoastra. Sa stiti asta.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Ma ridic sa plec, dar ma intorc…

Eu: – Atit am vrut sa va spun daca tot am avut ocazia sa stau de vorba cu dumneavoastra. Am ales sa nu tac, ca ceilalti oameni din avion care v-ar fi spus probabil acelasi lucru. Si daca credeti ca e bine ce faceti, faceti in continuare!

Si (chiar ca) plec".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.