Arabia Saudita a acuzat luni Libanul ca a declansat razboi impotriva sa din cauza agresiunilor gruparii siite Hezbollah, sustinuta de Iran, initiindu-se o escaladare dramatica a unei crize care ameninta sa destabilizeze mica tara araba, transmite Reuters.

Libanul a ajuns in centrul unei rivalitati regionale intre Arabia Saudita si Iran dupa ce Saad al-Hariri si-a dat demisia de la conducerea Guvernului libanez, dand vina, in discursul sau, pe Iran si Hezbollah.

Thamer al-Sabhan, ministrul saudit pentru zona Golfului, sustine ca Guvernul libanez va fi tratat ca un Guvern care declara razboi Arabiei Saudite din cauza a ceea ce el a calificat "agresiune din partea Hezbollah", scrie jurnal.md.

Intr-un interviu acordat televiziunii Al-Arabiya, el a adaugat: "Libanezii trebuie sa cunoasca toate aceste riscuri si sa lucreze pentru a rezolva problemele inainte de a fi prea tarziu".

Acesta nu a specificat ce masuri ar putea lua Arabia Saudita impotriva Libanului.

Nu a existat niciun comentariu din partea guvernului libanez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.