Pachetul de modificari fiscale trebuie revizuit, pentru ca nu va aduce lucruri bune pentru administratiile locale, ci, dimpotriva, "ar fi o lovitura foarte mare pentru toate comunitatile", a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la finalul sedintei Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR).

Firea a spus ca modificarile fiscale nu vor aduce lucruri bune, ci, dimpotriva, pentru ca vor exista bani mai putini la buget pentru investitii.

"Am transmis si in cadrul sedintei AMR faptul ca pentru toate primariile de municipii, nu doar pentru Primaria Municipiului Bucuresti, acest pachet de modificari fiscale nu va aduce lucruri bune, ci din contra. Dimpotriva, pentru ca vor fi bani mai putini la buget pentru investitii, ar fi o lovitura foarte mare pentru toate comunitatile", a declarat Firea.

Ea a spus ca a solicitat o imbunatatire a acestui proiect si a primit un raspuns pozitiv din partea premierului.

"De aceea, am solicitat o imbunatatire a acestui proiect si ma bucur ca am primit un raspuns pozitiv si din partea premierului, care a inteles ca municipiile vor fi afectate si doreste sa imbunatateasca acest proiect”, a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a sustinut ca in Capitala situatia este si mai dificila pentru ca Bucurestiul contribuie la PIB-ul national cu 15 procente, iar in schimb primeste prin realocare doar 0,7%.

Primarul Capitalei a mai spus ca premierul i-a invitat marti la Palatul Victoria pe reprezentantii AMR. "Ne-a invitat maine la o intalnire la Palatul Victoria. Am facut si noi calcule, au facut si celelalte municipii si cifrele sunt cam in acea zona si va fi un deficit mare de buget. Acest argument al excedentului bugetar ca erau bani destul de multi care nu se mai foloseau la finalul anului de catre primarii - exista cauze importante si ele nu se refera la slabul management administrativ", a adaugat Firea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.