Un cunoscut politician austriac, Peter Pilz, a renuntat la mandatul de deputat, dupa ce a fost acuzat de hartuire sexuala, informeaza AFP.

"Mereu am fost in favoarea unor criterii stricte, iar acestea se aplica si in cazul meu", a subliniat Pilz, in varsta de 63 de ani.

Demisia lui Pltitz vine dupa ce publicatia Falter l-a acuzat de comportament sexual nepotrivit.

O tanara a afirmat ca Peter Pilz a hartuit-o in 2013 la un forum desfasurat la Alpbach. "Mainile lui erau peste tot" a spus ea, adaugand ca doi participanti la forum l-au indepartat pe Pilz.

Acesta a afirmat ca nu-si aminteste incidentul, dar ia aceste acuzatii "foarte in serios".

El a respins si acuzatiile unei militante din Partidul Verzilor care l-a acuzat ca a atins-o de mai multe ori, pe cand era membru al acestui partid.

Peter Pilz a fost unul dintre fondatorii Verzilor in 1986. El a plecat din acest partid in iulie si a condus "lista Pilz" la alegerile anticipate de luna trecuta, unde a castigat patru locuri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.