Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, se arata ingrijorat cu privire la derivele "autoritare" manifestate de anumiti membri din Consiliul Europei (CoE). El face referire la Rusia si Turcia si se pronunta pentru mentinerea dialogului.  

Macron a facut aceste declaratii in fata judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) si reprezentantilor permanenti ai celor 47 de state membre CoE.

"Ne aflam in prezent intr-o situatie in care mai multe state membre nu respecta in mod evident, prevederile insele ale Conventiei (europene a drepturilor omului). In Turcia, in Rusia, ca sa citam doar aceste state, dar ele nu sunt singurele, acest risc s-a adeverit. Asistam la intoarcerea in forta a regimurilor autoritare sau a unei fascinatii, in numeroase locuri europene, fata de democratiile iliberale”, a declarat presedintele Frantei, potrivit Digi24.ro.

In contextul situatiei cu Rusia si Turcia, Macron sustine apartenenta istorica a acestor tari la familia europeana.

”Nu serveste la nimic excluderea celor care nu respecta in prezent drepturile fundamentale, celor care vor sa intoarca spatele propriei istorii”, a punctat Macron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.