Update 10:40 - Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia in prezent in New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat in SUA in 2010, a locuit pe rand in Ohio, Florida si apoi in Patterson, New Jersey.

Uber a confirmat ca barbatul trecuse de verificarile pentru a putea deveni unul dintre soferii sai si a anuntat ca i s-a blocat accesul la aplicatie. De asemenea, compania a spus ca a luat legatura cu echipa care investigheaza atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarandu-se totodata oripilata de acest atac.

Barbatul locuieste in Tampa, in Tampa, Florida

El a intrat cu un camion inchiriat de la Home Depot pe o alee pietonala si pentru biciclete situata in apropiere de World Trade Center. Opt persoane au murit si alte 11 au fost ranite in urma atacului. Dupa ce s-a ciocnit si cu un autobuz scolar, suspectul a iesit din masina avand asupra sa imitatii ale unor arme de foc si a fost vazut de un politist, care a tras in directia lui, ranindu-l in abdomen, scrie News.ro.

Atacatorul se afla in custodia politiei si a fost dus la spital. Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii sustin ca suspectul ar fi strigat "Allah Akbar".

Investigatia a fost preluata de FBI.