Atacatorul din Manhattan este un barbat de 29 de ani, din Uzbekistan, venit in SUA in 2010, conform CNN.

Update 10:40 - Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia in prezent in New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat in SUA in 2010, a locuit pe rand in Ohio, Florida si apoi in Patterson, New Jersey.

Uber a confirmat ca barbatul trecuse de verificarile pentru a putea deveni unul dintre soferii sai si a anuntat ca i s-a blocat accesul la aplicatie. De asemenea, compania a spus ca a luat legatura cu echipa care investigheaza atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarandu-se totodata oripilata de acest atac.

Barbatul locuieste in Tampa, in Tampa, Florida

El a intrat cu un camion inchiriat de la Home Depot pe o alee pietonala si pentru biciclete situata in apropiere de World Trade Center. Opt persoane au murit si alte 11 au fost ranite in urma atacului. Dupa ce s-a ciocnit si cu un autobuz scolar, suspectul a iesit din masina avand asupra sa imitatii ale unor arme de foc si a fost vazut de un politist, care a tras in directia lui, ranindu-l in abdomen, scrie News.ro.

Atacatorul se afla in custodia politiei si a fost dus la spital. Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii sustin ca suspectul ar fi strigat "Allah Akbar".

Investigatia a fost preluata de FBI.

La fata locului au fost gasite o arma pentru paintball si un pistol cu bile

Politia din New York anunta ca la locul atacului din Manhattan au fost gasite o arma pentru paintball si un pistol cu bile, prezentand totodata si cronologie evenimentelor.

Conform Politiei, la ora 3.09 pm, un barbat in varsta de 29 de ani a intrat cu un camion inchiriat al Home Depot pe o alee destinata pietonilor si biciclistilor.

Vehiculul si-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane si ranirea altor 11, care nu au insa rani care sa le puna in pericol viata.

In timp ce se indrepta catre sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz scolar.

Citeste si:
Atac armat la o biserică Martorii lui Iehova din Hamburg. Opt...
Atac armat la o biserică...

Dupa ciocnirea cu microbuzul scolar, soferul camionului a coborat din masina avand asupra sa doua arme, iar un politist a tras in directia sa, impuscandu-l in abdomen.

Barbatul a fost retinut, iar la fata locului au fost gasite o arma pentru paintball si un pistol cu bile, mai mentioneaza Politia din New York pe contul de Twitter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.