Producatorul Harvey Weinstein a intentat joi un proces Weinstein Company, pe care a cofondat-o impreuna cu fratele lui, pentru ca i-a interzis accesul la documentele personale si la contul de e-mail pentru a se putea apara de acuzatiile de hartuire, informeaza Variety.

In plangerea depusa in Delaware, Weinstein sustine ca cererea avocatului sau pentru a avea acces la documente a fost respinsa de companie.

In acelasi timp, consiliul de conducere al companiei Weinstein a incercat sa obtina numeroase inregistrari de la Weinstein, precum si acces la telefonul sau mobil, pentru realizarea investigatiei independente in cazul acuzatiilor de hartuire si agresiune sexuala. Compania i-a cerut, de asemenea, lui Weinstein sa colaboreze la aceasta investigatie prin livrarea de martori ai intelegerilor confidentiale.

Weinstein Co. este implicata si intr-un proces in care ar putea plati 5 milioane de dolari actritei Dominique Huett, care sustine ca Harvey Weinstein a agresat-o sexual, dar este si anchetata de procurorul general de New York.

In plangerea formulata, producatorul spune ca daca ii sunt date documentele cerute el va asista compania in aparare.

"Domnul Weinstein crede ca e-mailul sau - care este principalul, daca nu singurul cont pe care l-a folosit in timp ce a lucrat pentru companie - contine informatii care il disculpa si, astfel, achita compania de acuzatii”, se arata in reclamatie, potriovit News.ro.

Weinstein vrea sa aiba acces la dosarul personal pentru ca este convins ca o parte din el a ajuns la presa. Cu aceasta informatie, el ar putea sa acuze compania si reprezentantii ei pentru management defectuos prin difuzarea de informatii confidentiale.

Patricia Glaser, avocata lui Harvey Weisntein, a transmis si o scrisoare in care mentioneaza ca producatorul ar putea da in judecata compania pentru concluzii gresite.

Scandalul „Weinstein” a inceput pe 5 octombrie, dupa ce The New York Times si The New Yorker au publicat articole in care mai multe femei il acuzau pe producator de hartuire sexuala. Intre ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein. In plus, alte femei, intre care se numara Rose McGowan, il acuza de viol.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Weinstein, in varsta de 65 de ani, sustine ca orice relatie sexuala a fost consimtita.

Producatorul a fost concediat din Weinstein Co., dupa ce anuntase ca se retrage pentru o perioada nedeterminata de la carma firmei pe care a infiintat-o impreuna cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai multi laburisti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May sa retraga titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producatorul Harvey Weinstein l-a primit in 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producatorului statutul de membru. In plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de doua treimi care era necesara” pentru ca lui Harvey Weinstein sa ii fie retras titlul de membru. In plus, Sindicatul Producatorilor are in vedere eliminarea lui.

Citeste si:
Harvey Weinstein s-a laudat ca ar fi intretinut raporturi sexuale...
Harvey Weinstein s-a laudat...

Sotia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anuntat, pe 10 octombrie, ca se desparte de producator, pentru „actiunile sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) si Metropolitan Police din Londra au anuntat ca au inceput investigatii privind acuzatii de agresiune sexuala aduse producatorului Harvey Weinstein. In plus, politia din Los Angeles a inceput anchetarea lui Weinstein pentru o agresiune sexuala pe care a comis-o in 2013. In acest caz este implicat un model italian in varsta de 38 de ani.

Procurorul general de New York a deschis o ancheta privind Weinstein Co., in cautarea de informatii legate de hartuirea sexuala si posibila incalcare a drepturilor civile de catre compania cofondata de Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a spus ca a inceput procedurile de retragere a Ordinului National al Legiunii de Onoare acordat in 2012 lui Harvey Weinstein.

Citeste si:
Investitorii anunta ca s-ar fi ajuns la un acord pentru preluarea...
Investitorii anunta ca s-ar...

Consiliul de conducere al The Television Academy, institutia care acorda premiile Primetime Emmy, a anuntat ca in luna noiembrie va fi supusa votului excluderea producatorului Harvey Weinstein dintre membrii sai.

Productiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein insumeaza peste 300 de nominalizari la Oscar si 81 de premii oferite de Academia de Film Americana. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.